Vivax klima uređaji - eKupi.ba - Vaša sigurna Internet kupovina
Katalog proizvoda

Vivax klima uređaji

Klima uređaji postali su nezaobilazan dio prostora u kojima boravimo. Ujedinjeni s okolinom, oni osim funkcionalnosti hlađenja, pročišćavanja i grijanja vazduha, upotpunjuju uređenje prostora i čine zaokruženu cjelinu. 15 godina s vama, Vivax klima uređaji pomiču granice, udovoljavaju i najzahtjevnijim korisnicima i pružaju savršenu atmosferu. Odlikuju se vrhunskim dizajnom za najmodernije prostore, ali ne zaboravljaju niti na nezaobilazna tradicionalna uređenja pa tako nude i modele klasičnog dizajna za „bezvremenske“ prostore. Poseban naglasak stavljen je upravo na energetsku efikasnost, a samim tim i visoke standarde, što dokazuje i najnovija zaslužena nagrada QUADAL-QUALITY MEDAL, potvrda struke da korisnicima nude najviši nivo kvaliteta. U našoj širokoj ponudi potražite Vivax klima uređaje za sve prostore. Iskoristite BEST BUY ponudu i u samo nekoliko klikova naručite vaš klima uređaj na vrijeme i pričekajte brzu isporuku na vašu adresu!

Poklon WiFi modul uz odabrane klima uređaje!

Vivax klime  do 9000 btu (za manje prostore do 30 m2)

Vivax klime do 12000 btu (za srednje prostore do 50 m2)

Vivax klime 18000 btu i više (za prostore veće od 50 m2)

vivax klima uređaji.jpg

Zašto je energetska učinkovitost toliko bitna?  

Dok su u prošlosti klima uređaji pripadali velikim potrošačima i ne učinkovitim uređajima, od 2013. godine uvedena je nova klasifikacija klima uređaja s kojom su stigle i velike promjene. Uvođenjem novih energetskih razreda( A+++, A++, A+) na prostorima EU, istovremeno su se zabranili uvoz i prodaja proizvoda niske energetske učinkovitosti. 

Uređajem višeg energetskog razreda stvarate uštedu energije, novca i održavanja, a učinkovitije ćete rashladiti/ugrijati željenu prostoriju. Osim toga, uređaji su tiši što boravak u prostoru čini ugodnijim. Cilj takvih uređaja je povećati udio obnovljivih izvora energije za 20%, smanjiti utrošak energije za 20% i emisije CO2 za 20%.
vivax klima uređaji-1.jpg
Idealan klima uređaj za sebe možete odabrati u samo nekoliko koraka vodeći se prema:  
 • namjeni klima uređaja -  Hoćete li uređaj koristiti samo u ljetnim mjesecima ili ćete uređaj koristiti tijekom cijele godine?     
 • vrsti klima uređaja – prema prostoru u koji će uređaj biti postavljen (zidna, stropna - podna ili multisplit sustavi)  
 • odabiru snage (kW) uređaja – kapacitet klima uređaja za prostoji ovisno o veličine prostorije koju želite rashladiti  
 • energetskoj učinkovitosti – u samom startu uređaji su nešto skuplji, ali dugoročno isplativiji 

Važnije karakteristike na koje treba obratiti pozornost prilikom odabira su:   
 • Dimenzija unutarnje i vanjske jedinice- ako ste ograničeni s prostorom  
 • Buka uređaja – provjerite razinu buke uređaja, poželjna je što niža razina buke  
 • Estetski izgled uređaja – postoji veliki izbor boja, dizajna klima uređaja s kojim možete unaprijediti prostor       
vivax klima uređaji-2.jpg
Važno je znati na koji je način najbolje koristiti klima uređaj kako biste maksimalno uštedjeli električnu energiju i svoj novac.

Sezona - Hlađenje:

 • Palite uređaj u jutarnjim satima – niža vanjska temperatura u jutarnjim satima će doprinijeti lakšem postizanju željene temperature. Ostavite ga da radi nesmetano tijekom cijelog dana (uređaj će automatski održavati temperaturu što rezultira minimalnom potrošnjom električne energije).  
 • Postavite temperaturu u prostoriji od 24 – 26 ºC za optimalan rad  
 • Ako temperaturu postavite od 7 – 10 ºC nižu od vanjske, klima uređaj će trošiti od 3 – 5 % manje za svaki stupanj na termostatu.  
 • Za maksimalnu uštedu ostavite uređaj da radi tijekom cijelog dana na 26 ºC dok vas nema kod kuće.  
 • Preporučuje se korištenje funkcije za odvlaživanje prostora – uređaj istovremeno odvlažuje i hladi prostoriju.

Ako vaš uređaj ima funkciju za Wifi kontrolu, postavite željene uvjete na uređaju sat vremena prije nego što stignete kući za maksimalan komfor. Ova funkcija doprinosi uštedi prilikom hlađenja i grijanja.Vivax klima dizajn

R design serija predstavlja najbolji omjer uloženog i dobivenog na cijelom tržištu klima uređaja. 
Posebna 3D inverter tehnologija omogućuje znatne uštede energije, tihi rad i dugotrajnu kvalitetu. 
Unutarnja jedinica ima bio filter i ionizator što je čini izuzetno pogodnima za osobe osjetljive na nečistoću zraka dok vanjska ima grijače kompresora i kondenzatora čineći je izuzetno učinkovitom u modu grijanja. Sve to u energetskoj klasi A++ u hlađenju i A+ u grijanju. 
Želite li u svakom trenutku kontrolirati Vaš klima uređaj dostupan je WiFi modul čijom kupovinom možete proširiti funkcije ovog uređaja. Osim paljenja i gašenja preko mobilne aplikacije postavite timer, saznajte koliko Vaš klima uređaj troši energije, u kojem modu radi i dijagnosticirajte potencijalni kvar. 

R design klima uređaji

17032016142111_V_dizajn_banner.jpg
V design serija predstavlja ono najbolje i najkvalitetnije što Vivax može ponuditi od klima uređaja. Posebna 3D inverter tehnologija omogućuje znatne uštede energije, tihi rad i dugotrajnu kvalitetu. Unutarnja jedinica ima bio filter i ionizator što je čini  pogodnima za osobe osjetljive na nečistoću zraka dok vanjska ima grijače kompresora i kondenzatora čineći je izuzetno učinkovitom u modu grijanja. 3D protok zraka omogućit će da zrak prodire do svakog kuta prostorije a završna obrada i kvaliteta izrade do zadnjeg detalje ostavit će Vas bez daha. Sve to u energetskoj klasi A++ u hlađenju i A+ u grijanju. Želite li u svakom trenutku kontrolirati Vaš klima uređaj dostupan je WiFi modul čijom kupovinoom možete proširiti funkcije ovog uređaja. Osim paljenja i gašenja preko mobilne aplikacije postavite timer, saznajte koliko Vaš klima uređaj troši energije, u kojem modu radi i dijagnosticirajte potencijalni kvar. V design klima uređaji

Zasto kupovati na ekupi