text.skipToContent text.skipToNavigation

Vrt uredi i uštedi!

Svi koji imaju vrt znaju da dolaskom proljeća dolaze i radovi u vrtu. Jednom kada sjedneš i piješ kafu u svom lijepo uređenom vrtu, znač da se sve isplatilo.
Pripremili smo sve što vam je potrebno kako biste uredili vrt i okućnicu, a usput i uštedili!

Pronađite svoj alat

Pronađite alat prema proizvođačima

Kako odabrati?

Kako odabrati idealnu kosilicu za svoj vrt?

1. Veličina travnjaka?
Posjedujete veliki travnjak? U tom slučaju trebate jaku "mašinu" i nemate drugi izbor nego kupiti traktorsku ili rider kosilicu. Posjedujete travnjak do 3000 m2? U ponudi imamo velik izbor kosilica koje će zadovoljiti Vaše potrebe. Manje travnjake do 500 m2 možete bez problema održavati s akumulatorskom ili električnom kosilicom. Naravno, imamo i dobru ponudu za one koji vole gledati druge dok kose. Robotske kosilice!

2. Način rada?
U ponudi imamo ručne, električne, robotske, akumulatorske i benzinske kosilice. Napravite pravi izbor!

3. Pogon
Treća bitna stavka kod kupovine kosilice je li ona samohodna ili ne. Ako želite nabildati svoje mišiće onda svakako uzmite gurajuću, ako ipak želite hodati za kosilicom samohodna je najbolji izbor! Ukoliko želite zakoračiti u budućnost tvoj izbor je robotska kosilica!

4. Motor
Snaga motora nije uvijek presudna. Jedna od činjenica je da nam je potrebna snaga, ali i ta snaga mora biti popraćena s jednakom kvalitetom ostalih dijelova kako bi dobili dobro izbalansiran stroj.

5. Kućište, točkovi i ručke
Dobro razmislite koliko često mislite koristiti kosilicu. što Vam je lakše za održavanje? Želite li kosilicu koja se može sklopiti? Gdje ćete ju skladištiti? Još jedna bitna stavka je koliko često kosite i mijenjate visinu rezanja. U našoj ponudi skoro sve kosilice imaju regulaciju visine tako da smo Vam ovaj izbor maksimalno olakšali! Ako želite da Vaša kosilica bude dugo u Vašem dvorištu obavezno je očistite poslije svake košnje jer kiselina iz trave stvara hrđu na Vašem kosištu! Hrđa nije Vaš jedini potencijalni problem, neugodan miris truljenja trave koja se zalijepila za kućište kosilice svakako nije nešto što želite! Ako svejedno ne znate koja kosilica je idealna za Vas pošaljite sliku svojeg travnjaka i veličinu površine na info@ekupi.ba i Kupko će Vam pomoći!

Kako odabrati idealan trimer za svoj vrt?

1. Veličina terena i vrsta vegetacije
Imate li veliki ili mali teren? To je jedno od glavnih pitanja. Ako imate malu površinu terena koju treba obrađivati onda će vam biti dovoljan električni ili akumulatorski trimer, a kod velike površine birajte motorni trimer. Koliko snažan trimer trebate zavisi o vrsti vegetacije.

2. Pogonski motor
Trimeri dolaze u nekoliko vrsta pogona od kojih zavisi njihova snaga. Električni motori su različite snage izražene u vatima, akumulatorski u voltima, a motorni u kilovatima. Električni i akumulatorski trimeri dolaze u verzijama s četkicama i bez četkica, a motorni u dvotaktnim i četverotaktnim izvedbama.

3. Što se sve nalazi na terenu?
Ako su na terenu samo trava i različito raslinje onda je bitno odabrati trimer sa što većim radnim zahvatom. Ako je na terenu puno voća, povrća ili cvijeća svakako najprije izmjerite razmak između njih kako biste odabrali trimer s idealnim radnim zahvatom.

4. Osovina i drška trimera
Trimeri imaju ravnu i zakrivljenu osovinu. Zakrivljena osovina služi za košnju oko grmova, cvijeća i voća jer se s njom lakše rukuje zbog raspoređene ravnoteže. Ravna osovina je čvršća i duža od zakrivljenih, s njom lako možete doprijeti ispod predmeta. Postoje dvije izvedbe drške: standardna jednoručna ili "bicikl drška".

5. Težina
Pošto trimer držite u rukama ili ga nosite na pojasu težina je jako bitan faktor pri kupovini trimera. Prvi korak ste do sada sigurno odradili i možete već procijeniti koliko vremena će trebati za košnju travnjaka i po tome izabrati idealnu težinu.

6. Rezni pribor
Flaks (rezna nit) - najčešće se koristi, a postoje razne vrste: okrugli, četvrtasti, armirani… Oštrice - najčešće su čelične, ali postoje i plastične. Koriste se kod guste trave ili drvenastog raslinja.

SAVJETI:
1. Kod košnje obavezno koristite zaštitne naočale ili masku.
2. Poželjno je da koristite kacigu i antifone (pogotovo uz motorne trimere jer su oni jako bučni).
3. Obavezno nosite zaštitnu odjeću!
4. Nikada ne koristite staro gorivo jer ono može oštetiti cilindar i tako smanjiti životni vijek trimera.
5. Obavezno operite trimer do ručki poslije korištenja!

Ako još uvijek ne znate koji trimer odabrati, pošaljite sliku svojeg terena i veličinu površine na info@ekupi.ba i Kupko će vam pomoći!