text.skipToContent text.skipToNavigation

Izjava o povjerljivosti

Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se nalaze na Internet stranici ekupi.ba i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka Ekupi d.o.o.

Ekupi d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice ekupi.ba pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite  privatnosti korisnika.

Upućuju se Krajnji korisnici da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje informacije Ekupi d.o.o. prikuplja i kako ih koristi.

Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu: podrska@ekupi.ba

Upućuju se Krajnji korisnici da pažljivo pročitaju ovu izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili upotrebom naše internetske stranice, Krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uslovima povjerljivosti podataka i načinima upotrebe ekupi.ba internetske stranice.

Ukoliko se Krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Krajnjeg korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu ekupi.ba

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka Ekupi d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu "Povjerljivost podataka" na Internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici ekupi.ba

Svaki Krajnji korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavak upotrebe ove Internetske stranice od strane Krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Krajnji korisnik potvrđuje i prihvata sve uslove tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.

Ekupi d.o.o. prikuplja informacije koje identificiraju specifičnog Krajnjeg korisnika. Kada se Krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na Ekupi.ba Internetskoj stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, Ekupi d.o.o. može od Krajnjeg Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja, informacije o broju kreditne kartice, datum valjanosti,  određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije. Ekupi d.o.o. ili njegov Pružatelj usluga distribucije robe, također može od Krajnjeg Korisnika zatražiti na uvid njegovu ličnu kartu odnosno zatražiti suglasnost za skeniranje lične karte u trenutku isporuke paketa prilikom preuzimanja robe osobno od strane Krajnjeg Korisnika a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket te prilaganja tog dokumenta Evidenciji kupaca kataloške prodaje.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje ličnih podataka je odluka Krajnjeg korisnika. Ako Krajnji  korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

eKupi u trenutku plaćanja na Internet stranici www.eKupi.ba kao uslov plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži od Kupca podatke za aktivaciju procesa plaćanja putem pružioca usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica. Transakcije za Visa i MasterCard kartice Unicredit banke na rate procesuiraju se preko WebPay-a (Monri Payments d.o.o.), sve ostale transakcije procesuiraju se preko CorvusPay-a (CORVUS PAY d.o.o.)

U gore navedenu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica koji te podatke pohranjuju u skladu s PCI DSS certifikatom razine 1 koji označava maksimalnu sigurnost prilikom upravljanja osjetljivim kartičnim podacima, s najvišim stepenom zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.  

eKupi ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. U slučaju da vas zanimaju detalji oko vaših osobnih podataka prikupljenih u spomenutu svrhu mole se Kupci da se Informišu o obradi osobnih podataka od strane Corvus Pay d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja https://www.corvuspay.com/politika-zastite-osobnih-podataka/ Monri Payments d.o.o. na Internet stranici https://monri.com/privacy-notice

eKupi upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlupotrijebljeni. 

eKupi neće dijeliti osobne podatke Kupca  s drugim stranama osim u niže navedenim slučajevima i situacijama kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

eKupi će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupovinu proizvoda/usluga po narudžbi Kupca ili kada to zahtijeva važeći pozitivni propis podijeliti osobne podatke Kupca s:

  1. Pružiocima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružilac usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu Ličnu kartu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome ko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
  2. Pružiocima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio, a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda kupljenog proizvoda od strane ovlaštenog servisa.
  3. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kada eKupi koji je organizator nagradnog natječaja u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor.
  4. Corvus Pay d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10 OIB 43069653701  je Pružilac usluge on-line autorizacije u svrhu procesiranja transakcija koje je inicirao Kupac kod Internet trgovca eKupi prilikom kupovine robe ili usluge na Internet stranici www.ekupi.ba U ovom slučaju dijele se osobni podaci: ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad , država. Obrada može trajati najduže 13 mjeseci od dana provođenja pojedine transakcija odnosno dana terećenja
  5. Monri Payments d.o.o. Zagreb (Grad Zagreb) Radnička cesta 54 OIB 82551932122 je Pružilac usluge on-line autorizacije u svrhu procesiranja transakcija koje je inicirao Kupac kod Internet trgovca eKupi prilikom kupovine robe ili usluge na Internet stranici www ekupi.ba U ovom slučaju dijele se osobni podaci: ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država. Obrada može trajati najduže 13 mjeseci od dana provođenja pojedine transakcija odnosno dana terećenja

Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene ličnih podataka koje pruži Ekupi d.o.o. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koju od svojih ličnih podataka slanjem e-mail poruke na podrska@ekupi.ba U toj e-mail poruci Krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti.

Kao uslov kupovine Ekupi d.o.o. proizvoda i usluga, Ekupi d.o.o. traži dozvolu Krajnjeg korisnika za slanje Administrativne i Promotivne e-mail poruke. Ukoliko Krajnji korisnik želite  primati e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja može odabrati opciju otkazivanja primanja e-mail poruka odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter  poruci.

Zaštitu podataka Ekupi d.o.o. uzima ozbiljno i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili lične podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Ekupi d.o.o. provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s ekupi.ba Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

eKupi preporučuje Krajnjim korisnicima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun eKupi. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Maloljetnici mlađi od 14. godina ne smiju koristiti ekupi.ba Internetsku stranicu. Ekupi d.o.o. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 14. godina te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14. godina.