text.skipToContent text.skipToNavigation

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih/ličnih podataka koji su prikupljeni prilikom dolaska na stranicu www.ekupi.ba, prilikom vašeg razgovora s nama, tokom rješavanja prigovora ili problema s kojima ste se susreli prilikom posjeta stranici www.ekupi.ba, pri procesu kupovine, prilikom kreiranja osobnog profila i registracije Kupaca Internet stranice http://www.ekupi.ba te pri procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Internet stranice www.ekupi.ba ili prilikom prijave Korisnika na primanje prilagođenih obavijesti o našim novim ponudama i akcijama. Detaljnije o obradama i svrhama u koje obrađujemo vaše podatke pročitajte u ovoj Izjavi.

Također, ova Izjava o privatnosti se odnosi na druge procese obrade koji su posredno i neposredno povezani sa vašim posjetom Internet stranice www.ekupi.ba odnosno s vašom kupnjom.

Ekupi d.o.o., kao pružatelj usluga Internetske stranice www.ekupi.ba  pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU.

Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Ekupi d.o.o. (u daljnjem tekstu: eKupi) obrađuje osobne podatke.

Za sva pitanja koja vas zanimaju vezano uz ovaj dokument  odnosno ako imate pitanja u vezi osobnih podataka možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka putem voditelj@ekupi.ba

Upućuju se Kupci Internet stranice eKupi (u daljnjem tekstu: Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama eKupi (u daljnjem tekstu: Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke eKupi prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor. 

Klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici eKupi od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama eKupi, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje eKupi putem Internet stranice www.ekupi.ba i na kojem pravnom osnovu? 

1. Prilikom registracije osobe za Kupca eKupi Internet stranice, eKupi će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja (opcionalno), korisničko ime i lozinka.  Uz navedene podatke u trenutku kada pristupite stranici www.ekupi.ba prikupit ćemo i vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom.

Kupac odnosno Korisnik unosom svojih osobnih podataka nakon registracije, a u slučaju kupnje sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i narudžbu usluga po izboru kupca  na Internet stranici www.ekupi.ba. Obrada vaših osobnih podataka u potonjem slučaju nužna je za izvršavanje ugovora u kojem ste kao Kupac odnosno Korisnik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora.

Kao Kupac odnosno Korisnik nakon registracije na www.ekupi.ba moći ćete kreirati osobni profil -˝Moj profil˝ u kojem ćete izabrati koje podatke želite da o vama obrađujemo, a sve u svrhu prilagodbe sadržaja naših ponuda i usluga. Našim Kupcima odnosno Korisnicima želimo pružiti ono što njima najviše treba i ono što oni žele. Prilikom popunjavanja profila moći ćete nam ustupiti sljedeće podatke: ime; e-mail adresu; primarnu adresu dostave budućih narudžbi; broj telefona; podatke o proizvodima koji vas zanimaju, a koje želite spremiti u košaricu; podatke o vašim interesima, imate li kućnog ljubimca, podatke o članovima vaše obitelji, čime se bavite i što vas zanima u slobodno vrijeme (sport, kućanstvo, lifestyle, tehnologija, vrtlarstvo, uređenje doma ili nešto treće); dob, spol. Uz sve navedeno u vašem profilu ćete moći urediti privole. Moći ćete nam dati privolu za korištenje kolačića koji nam pomažu za izradu analitičkih izvješća te za korištenje kolačića koji nam pomažu pri kreiranju prilagođenih sadržaja i ciljano oglašavanje. Nakon unosa podataka i/ili odabira kolačića eKupi i naši oglašivački partneri koristit će vaše podatke za personalizirano oglašavanje u odnosu na usluge koje nudimo. eKupi u svrhu prilagođavanja (personaliziranja) usluga i promocija koristi internetske tehnologije uobičajene i prisutne na tržištu. Ukoliko ne želite da vam pružimo uslugu ciljanog oglašavanja odnosno ukoliko ne želite da vam pružamo samo oglašavanje i ponude koje su relevantne za vas ne morate popuniti svoj profil i ne morate dati privolu u odnosu na kolačiće koji se tiču izrade analitičkih izvješća i marketinške kolačiće.

2. Na eKupi možete kupovati i kao gost bez registracije. U ovom slučaju eKupi će prilikom kupnje obrađivati vaše osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa dostave (u slučaju da ste odabrali dostavu na adresu dostavnom službom), podaci o kartici. Obrada vaših osobnih podataka nužna je za izvršavanje ugovora u kojem ste kao Kupac stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora. 3. Nudimo vam da adresu dostave spremite za buduće kupnje u tom slučaju aktivnom radnjom ćete spremiti adresu kako bi ju naš sustav zapamtio i spremio sukladno vašem odabiru. Dakle, primarnu adresu dostave možete spremiti i vaš odabir kasnije, ukoliko se predomislite možete promijeniti. Također, ukoliko želite možete pohraniti u našim sustavima i podatke o plaćanju kako biste kasnije jednostavnije ostvarivali kupnju na www.ekupi.ba

3. Prilikom registracije osobe za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama eKupi Internet stranice što podrazumijeva primanje obavijesti putem e-pošte, SMS ili Viber poruke (newsletter), eKupi će od budućeg Korisnika zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) i to: ime (opcionalno) i e-mail adresu, odnosno broj telefona . Pravna osnova za obradu vaših podataka je privola. Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici www.ekupi.ba te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svog broja telefona, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka podrska@ekupi.ba.

Naši Kupci newsletter odnosno druge obavijesti mogu primati i na osnovi legitimnog interesa. Newsletter te obavijesti nude inspirativni sadržaj, primjerice aktualne informacije o robnim markama, trendovima, ponudama, prodaji, kategorijama naših proizvoda; promotivnim cijenama proizvoda na vašem popisu želja; ankete kako bismo saznali vaše mišljenje kao našeg Kupca odnosno Korisnika, na primjer, jesu li vam se svidjeli kupljeni predmeti; prilagođene preporuke proizvoda ako na temelju vaših prethodnih narudžbi i vaših navika pregledavanja pretpostavimo da bi vas oni mogli zanimati.

4. eKupi automatski prikuplja osobne podatke s vašeg računala, a postoje i situacije u kojima prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu www.ekupi.ba, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Možemo prikupljati informacije o klikovima i  vašem pristupu eKupi stranicama koje su vam prikazane.

eKupi preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice www.ekupi.ba. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U slučaju da Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene informacije koje su određene kao obvezne da bi izvršili za vas traženu ili očekivanu aktivnost, nažalost, neće vam biti dopušteno uključivanje u istu, jer bez traženih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

Prethodno navedene kategorije osobnih podataka prikupljamo ili na temelju privole koja vam je prikazana prilikom dolaska na www.ekupi.ba putem skočnog prozora, ili na temelju legitimnog  interesa. Potonje samo u slučajevima kada se radi o kolačićima koji su nužni za funkcioniranje www.ekupi.ba.

5. Prilikom osobnog preuzimanja robe na adresama gdje je eKupi omogućio osobno preuzimanje robe, eKupi će od osobe koja je pristupila preuzimanju (Kupca ili Preuzimatelja koji preuzima za Kupca) zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime te broj OI ili OIB ili drugi identifikacijski broj sa osobnog identifikacijskog dokumenta koji osoba koja preuzima robu ima kod sebe. eKupi će također zatražiti na uvid taj osobni identifikacijski dokument (npr. Osobna iskaznica, Putovnica, Vozačka dozvola) kako bi uvidom u njega bilo utvrđen identitet osobe koja preuzima robu. Identifikacijski dokument neće biti kopiran niti na bilo koji drugi način pohranjen. Ovaj uvid u osobni identifikacijski dokument nužan je iz razloga što eKupi mora sa sigurnošću znati kome predaje robu iz skladišta te povezati izdanu robu, dokument o preuzimanju s transakcijom kupnje robe.

Nakon uspješne identifikacije osobe koja preuzima robu, ovlaštena osoba vratit će osobni identifikacijski dokument i pristupiti ispunjavanju Potvrde o preuzimanju robe, u koji će upisati ime i prezime osobe koja preuzima robu i njezin OI ili OIB ili drugi identifikacijski broj sa osobnog identifikacijskog dokumenta u koji je izvršila uvid.

Ako je u pitanju osoba koja preuzima robu za pravnu osobu, nužno je da ta osoba posjeduje i žig te pravne osobe bez kojeg joj neće biti moguće izdati robu.
Kupac potpisuje da je preuzeo pošiljku digitalnim potpisu na tablet uređaju. Potvrda o preuzimanju robe se sprema u digitalnu arhivu eKupi i čuva 11 godina jer je u kategoriji računovodstvenog dokumenta. Ova Potvrda se može ispisati na zahtjev kupca.

eKupi omogućava i preuzimanje kupljene robe u kontejnerima i Paketomatima. Prilikom prikupa radi vaše sigurnosti, ali i radi adekvatnog izvršenja ugovora te dostavljanja i preuzimanja kupljene robe eKupi koristi sustav videonadzora. Sustav videonadzora neće zahvaćati okoliš odnosno javnu površinu u blizini paketomata, već samo paketomat i vas kao Korisnika odnosno Kupca. Fotografija i snimka iz sustava videonadzora pohranjivat će se 6 mjeseci. Automatsko brisanje nastupa u trenutku kada se popuni medij na kojem se snimke videonadzora pohranjuju ili protekom 6 mjeseci od nastanka snimke. Detaljnije o korištenju sustava videonadzora se može pročitati u Pravilima o korištenju videonadzora koji zajedno sa drugim internim aktima čine sveobuhvatne politike zaštite privatnosti i osobnih podataka voditelja obrade. Samo ovlaštene osobe voditelja obrade mogu pristupiti snimkama.

EKUPI kao voditelj obrade putem sustava videonadzora obrađuje vaše osobne podatke kao što su snimke vašeg lika, način hoda, fizionomiju, glas i dr. Vaši osobni podaci obrađuju se u ovom slučaju temeljem zakona i legitimnog interesa. Korištenje sustava videonadzora dio je naših sigurnosnih politika. Videonadzor koristimo radi smanjenja rizika od razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja koji mogu uzrokovati štetu u odnosu na vas kao Korisnike, ali i na eKupi kao voditelja obrade.

6. Ukoliko komunicirate s nama, pitate nas nešto o proizvodima ili pišete recenzije proizvoda, bilo telefonom, poštom, putem usluga društvenih mreža, obrazaca za kontakt morate znati da prikupljamo sadržaj vaše komunikacije ili vaše podatke kao što je IP adresa, track ID, lokacija, nadimak ili ime koje je vezano uz registracijski obrazac odnosno ˝Moj profil˝.

7. Snimamo telefonske razgovore kada zovete našu korisničku podršku. Obavijest o snimanju dobit ćete prilikom stupanja u razgovor s našim zaposlenicima koji rade na poslovima korisničke podrške. Obrada podataka tijekom snimanja je nužna kako bismo izvršili svoje obveze koje imamo prema vama, ali i kako bi izvršili svoje obveze koje proizlaze iz važećih propisa.

8. eKupi vam je omogućio prikupljanje kupljenih proizvoda (paketa) na različitim lokacijama. Prilikom prikupa vidjet ćete oznake za korištenje sustava videonadzora. Koristimo sustav videonadzora radi zaštite i sigurnosti. Sustav videonadzora je dio naših sigurnosnih politika.

9. eKupi organizira nagradne igre i organizira različite promotivne kampanje. Ako sudjelujete u kampanji koju nudimo (npr. nagradna igra) ili anketi (npr. anketama o zadovoljstvu kupaca u sklopu istraživanja tržišta), zamolit ćemo vas da navedete podatke o sebi. Na primjer, u slučaju organiziranja nagradnih natječaja uobičajeno od vas tražimo vaše ime i e-mail adresu kako bismo vas mogli obavijestiti o ishodu nagradnog natječaja ili vam poslati nagradu koju ste osvojili. Za neke kampanje i ankete možemo od vas zatražiti i dodatne informacije. To može biti slučaj, na primjer, ako kampanju provodimo s poslovnim partnerom koji treba podatke o vama kako bi vam mogao dostaviti nagradu. Ne morate brinuti, ukoliko i dođe do dijeljenja podataka s našim poslovnim parterima uvijek ćemo vas posebno obavijestiti o obradi podataka, rokovima i načinu na koji ćemo ih koristiti.

10. Redovito objavljujemo i dijelimo sadržaj, ponude i preporuke za naše usluge i proizvode na društvenim mrežama. Uz svaku vašu interakciju na društvenim mrežama, operateri odnosno pružatelji usluga društvenih mreža bilježe vaše ponašanje korištenjem kolačića i sličnih tehnologija. Pružatelji usluga odnosno operateri društvenih mreža mogu pregledavati opće statistike o interesima i demografskim karakteristikama (kao što su dob, spol, regija) publike stranice obožavatelja stoga dolazi do obrade podataka. Ako koristite društvene mreže, vrstu, opseg i svrhe obrade podataka na društvenim mrežama prvenstveno određuju operateri društvenih mreža te vas molimo da podesite na društvenim mrežama svoje postavke. eKupi će obrađivati u sklopu ove obrade samo podatke ukoliko nam se obratite s nekim pitanjem ili komentarom na društvenoj mreži, sudjelujete u nagradnom natječaju i sl.

11. Kupci i Korisnici eKupi usluga i proizvoda često koriste internetske i mobilne usluge pri čemu je neizbježno generiranje i obrada tehničkih podataka kako bi vam pružili sadržaj koji od nas očekujete i kako bi se isti mogao prikazati na vašem uređaju. Te podatke zajednički nazivamo "podacima o uređaju i pristupu". Podaci o uređaju i pristupu kreiraju se svaki put kada se koristi mrežna i mobilna usluga. Nije važno tko je pružatelj usluga. Podaci o uređaju i pristupu stoga nastaju, na primjer, kada koristite:
- web stranice
- aplikacije
- stranice obožavatelja na društvenim mrežama
- kada se zabilježi vaša interakcija vezana uz newsletter
- usluge temeljene na lokaciji
Dakle, s jedne strane, eKupi prikuplja podatke o uređajima i pristupu s mrežnih i mobilnih usluga koje nudi sam eKupi (npr. web shop), s druge strane, eKupi može primati podatke o uređajima i pristupiti podacima s internetskih i mobilnih usluga drugih društva, pod uvjetom da su to društveni mediji ili oglašivački partneri društva eKupi ili ako sudjeluju u istim mrežama mrežnog oglašavanja (npr. "Google-ova mreža za oglašavanje".
Podaci o uređaju i pristupu uključuju sljedeće kategorije:
- opće informacije o uređaju, poput podataka o vrsti uređaja, verziji operativnog sustava, postavkama konfiguracije (npr. jezične postavke, dopuštenja sustava), informacijama o internetskoj vezi (npr. naziv mobilne mreže, brzina veze) i korištenoj aplikaciji (npr. naziv i verzija aplikacije).
- podatke za identifikaciju (ID-ovi), poput ID-a sesija, ID-a kolačića, jedinstveni identifikacijski brojevi uređaja (npr. Google-ov ID oglašavanja, Apple Ad-ID), ID-ovi računa pružatelja treće strane (ako imate društvene dodatke ili društvene prijave ) i druge uobičajene internetske tehnologije kako bismo mogli prepoznati vaš web preglednik, uređaj ili određenu instalaciju aplikacije. Primjer, ako aktivirate uslugu push obavijesti dodijelit će vam se nasumično generirani jedinstveni push ID za identifikaciju. Kasnije ćemo poslati push ID zajedno s push obavijestima na push server kako bi mogao uputiti obavijest ispravnom primatelju, tj. vašem uređaju.

U koju svrhu eKupi prikuplja i obrađuje osobne podatke? 

eKupi prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice www.ekupi.ba u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici eKupi, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bila individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

eKupi prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga. 

Uz sve navedene svrhe, moramo vas obavijestiti da vaše podatke koristimo i u svrhu stvaranja određenih ciljanih skupina naših Kupaca odnosno Korisnika. Da bismo vas grupirali u određene skupine s ciljem prilagođavanja sadržaja vašim interesima, analiziramo podatke o korištenju i ponašanju Kupaca naših Korisnika, podatke istraživanja tržišta koja primjenjujemo na korisničke podatke koje bilježi eKupi te pritom posebno uzimamo u obzir podatke, pseudonimizirane ili anonimizirane, o vašoj kupnji, povijesti pretraživanja, interesima, demografskom profilu, kao i podatke o uređajima i pristupima.Primjer: Ciljna skupina može biti: "Žene između 25 i 35 godina koje su modno svjesne i zainteresirane za sport i koje su prošle godine naručile proizvod od Adidasa".

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Svi mlađi od 16 godina ne smiju koristiti www.ekupi.ba Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice eKupi nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

eKupi u trenutku plaćanja na Internet stranici www.ekupi.ba, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži od Kupca podatke za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus Pay d.o.o. Buzin, Buzinski prilaz 10. , pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica, ugovornog partnera eKupi i Izvršitelja obrade osobnih podataka. Transakcije za Visa i MasterCard kartice Unicredit banke na rate procesuiraju se preko WebPay-a (Monri Payments d.o.o.)

U gore navedenu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus Pay d.o.o. Buzin, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.   

eKupi ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. U slučaju da vas zanimaju detalji oko vaših osobnih podataka prikupljenih u spomenutu svrhu mole se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus Pay d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja https://www.corvuspay.com/politika-zastite-osobnih-podataka/ ili Monri Payments d.o.o. na Internet stranici https://monri.com/privacy-notice

eKupi upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.  

www.ekupi.ba  Internet stranica omogućava kupcima plaćanje putem Corvus Wallet-a. Corvus Wallet je zaseban servis za plaćanje i pohranu kartičnih podataka u vlasništvu Corvus Pay d.o.o.

Kako bi kupac mogao koristiti ovu uslugu, mora se registrirati u procesu kupovine ili biti prethodno registriran na servis Corvus Wallet.

eKupi ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica putem Corvus Wallet-a. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka vezanih za Corvus Wallet od strane Corvus Pay d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja : https://www.corvuspay.com/politika-zastite-osobnih-podataka/

Obrada osobnih podataka prilikom pružanja personaliziranih i prilagođenih usluga

Razvoj i pružanje personaliziranih odnosno prilagođenih funkcionalnosti i usluga za vas od iznimne nam je važnosti, naravno ukoliko vi to kao naši Kupci i Korisnici želite. Bez obzira na mjesto, vrijeme i opremu koja se koristi, nudimo vam, u određenim slučajevima kada nam date suglasnost za navedeno, individualno iskustvo kupnje i ponudu prilagođenu vašim individualnim interesima. Obrada vaših podataka radi personalizacije naših usluga stoga može biti sastavni dio naše usluge u eKupi.Primjeri: Kada pretražujete proizvode na www.ekupi.ba, možemo spremati vaše unose za pretraživanje. To znači da vam prvo možemo pokazati rezultate koji će vam vjerojatno biti osobito relevantni tijekom sljedećih pretraživanja na web mjestu www.ekupi.ba.Kada proizvod dodate u košaricu, možemo vam dati preporuke za odabir drugih proizvoda na temelju vaših prethodnih narudžbi i povrata.Ako ste se pretplatili na naš besplatni newsletter, možemo vam predstaviti i prikazati proizvode koji odgovaraju vašim prethodnim narudžbama.Također, možemo uzimati u obzir vaše prethodne narudžbe prilikom predlaganja proizvoda koji odgovaraju vašim željama za kupnju.eKupi vam želi predstaviti atraktivne ponude i popuste prilagođene vašim preferencijama i interesima. Dakle, analizu vaših interakcija na našoj Internet stranici ili društvenim mrežama također možemo koristiti za kreiranje i predstavljanje oglasa i ponuda (popusta) prilagođenih što je više moguće vašim željama i očekivanjima, što može utjecati na vaše potrošačke odluke .U pravilu, što češće koristite naše usluge i kupujete naše proizvode, to ćemo bolje promocije i iznenađenja moći pripremiti samo za vas. Suglasnošću odnosno privolom nam omogućujete sve prethodno navedene aktivnosti odnosno obrade, osobito ističemo pripremanje ponuda i popusta na temelju analize vaših mrežnih aktivnosti na www.ekupi.ba.

S kojim primateljima eKupi dijeli osobne podatke? 

eKupi neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u niže navedenim slučajevima i situacijama kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

eKupi će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupovinu proizvoda/usluga po narudžbi Kupca ili kada to zahtijeva važeći pozitivni propis BiH podijeliti osobne podatke Kupca s:

 1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku robe, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od osobe koja je pristupila preuzimanju zatražiti na uvid osobni identifikacijski dokument  (npr. Lična karta, Pasoš, Vozačka dozvola) u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako osoba koja je pristupila preuzimanju odbije dati ove podatke, roba mu neće biti uručena.
 2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio, a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda kupljenog proizvoda od strane ovlaštenog servisa.
 3. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kada eKupi koji je organizator nagradnog natječaja u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor.
 4. Corvus Pay d.o.o. Buzin, Buzinski prilaz 10 OIB 43069653701 koji je pružatelju usluge on-line autorizacije u svrhu procesiranja transakcija koje je inicirao kupac/korisnik usluge eKupi prilikom kupnje robe ili usluge na Internet stranici www.ekupi.ba. U ovom slučaju dijele se osobni podaci: ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad , država. Obrada može trajati najdulje 13 mjeseci od dana provođenja pojedine transakcija odnosno dana terećenja
 5. Monri Payments d.o.o. Zagreb (Grad Zagreb) Radnička cesta 54 OIB 82551932122 je Pružilac usluge on-line autorizacije u svrhu procesiranja transakcija koje je inicirao Kupac kod Internet trgovca eKupi prilikom kupovine robe ili usluge na Internet stranici www ekupi.ba U ovom slučaju dijele se osobni podaci: ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država. Obrada može trajati najduže 13 mjeseci od dana provođenja pojedine transakcija odnosno dana terećenja.
 6. U slučaju kupovine Philip Morris uređaja s kojim imamo trajni ugovor, te u svrhu ispunjavanja narudžbi, ostvarenja prava na garanciju i dodatne pogodnosti IQOS Cluba, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte, kupac je saglasan/a da se njegovi/njeni podaci dostave Philip Morris-u. Budući da su IQOS proizvodi namjenjeni isključivo punoljetnim licima, Philip Morris kao i pružatelj usluge isporuke IQOS proizvoda može od kupca zatražiti na uvid osobni identifikacijski dokument  (npr. Lična karta, Pasoš, Vozačka dozvola). Ako osoba koja je pristupila preuzimanju odbije dati ove podatke, roba mu neće biti uručena.
 7. Pravnim subjektima koji nam pomažu u pokretanju našeg web mjesta te nas podržavaju u marketinškim kampanjama, servisiraju naš softver, pružaju podršku i rad naših ICT alata i sustava, kao i pravnih subjekata koji nam pomažu u pružanju pravnih usluga koje su u tijeku, obavljanje revizija itd.,

Podaci koje o Vama prikuplja Google LLC

eKupi koristi usluge koje pruža preduzeće Google LLC i njena povezana društva, uključujući YouTube, Android i usluge koje se pružaju na web-lokacijama trećih strana, primjerice usluge oglašavanja (dalje u tekstu: Google).

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti te se to ne odnosi i u njih nisu uključena eKupi pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka  eKupi je dužan obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google LLC pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Podaci koje Google prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje -primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

1. Podaci o vašim aktivnostima

Podatke o vašim aktivnostima na Google uslugama Google prikuplja kako bi vam na temelju njih primjerice preporučili videozapis na YouTubeu koji bi vam se mogao svidjeti. Podaci o aktivnostima koje Google prikuplja mogu uključivati:

- pojmove koje tražite

- videozapise koje gledate

- prikaze sadržaja i oglasa te interakciju s njima

- podaci o glasovnoj i audio aktivnosti prilikom upotrebe audio značajki

- aktivnosti kupnje

- osobe s kojima komunicirate i dijelite sadržaj

- aktivnosti na web-lokacijama i u aplikacijama treće strane koje upotrebljavaju naše usluge

-povijest pregledavanja u Chrome-u koju ste sinkronizirali sa svojim Google računom.

Ukoliko Google usluge upotrebljavate za upućivanje i primanje poziva ili slanje i primanje poruka, Google može prikupljati podatke telefonskog zapisnika kao što su vaš telefonski broj, broj koji ste nazvali, broj koji je primio poziv, brojeve na koje su pozivi preusmjereni, vrijeme i datum poziva i poruka, trajanje poziva, podatke o usmjeravanju i vrste poziva.

Na svojem Google računu možete pronaći podatke o aktivnosti koje su spremljene na vaš račun i upravljati njima.

2. Podaci o lokaciji

Podatke o vašoj lokaciji Google prikuplja kada upotrebljavate specifične Google usluge. Vaša se lokacija može odrediti uz različite razine preciznosti na temelju:

- GPS-a

- IP adresa

- podataka senzora na uređaju

- podataka o stvarima u blizini uređaja kao što su Wi-Fi pristupne točke, mobilni odašiljači i uređaji s omogućenim Bluetoothom.

U nekim okolnostima Google prikuplja podatke o vama i iz javno dostupnih izvora.

Na primjer, ako se vaše ime pojavi u lokalnim novinama, Google- ova tražilica može indeksirati taj članak i prikazati ga drugim korisnicima kada pretražuju vaše ime.

Važno je napomenuti da podatke o vama Google može prikupljati i od pouzdanih partnera, uključujući marketinške partnere koji pružaju podatke o mogućim korisnicima Google poslovnih usluga i partnera za sigurnost koji nam pružaju podatke za zaštitu od zlouporabe kao i oglašivača radi pružanja oglasa i usluga istraživanja u njihovo ime.

U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke

Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite.

Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe.

Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analyticsa Google može povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja. Prikupljene podatke, kao što je adresa elektroničke pošte, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije Ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga.

U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga.

Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima.

Na primjer, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.

Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uređaja. Ovisno o postavkama vašeg računa, vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s vašim osobnim podacima radi poboljšanja Google-ovih usluga i oglasa koje Google prikazuje.

Ako drugi korisnici već imaju vašu adresu elektroničke pošte ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektroničku poruku koju im pošaljete.

VAŠE KONTROLE PRIVATNOSTI

Imate mogućnost izbora u vezi s podacima koje Google prikuplja o vama i načinom na koji ih upotrebljava.

U ovom su odjeljku opisane glavne kontrole za upravljanje privatnošću :

 1. Možete posjetiti provjeru postavki privatnosti putem kojih možete pregledati i prilagoditi važne postavke privatnosti.
 2. Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti, Upravljanje podacima te pregled i ažuriranje podataka.

Kada ste prijavljeni, uvijek možete pregledati i ažurirati podatke tako da posjetite usluge koje upotrebljavate.

3.Google je uspostavio i mjesto na kojem možete pregledati podatke koje se spremaju na vaš Google račun i upravljati njima.

Na vašem Google računu dostupne su sljedeće kontrole:

 1. Kontrole privatnosti
 2. Kontrole aktivnosti

Odredite vrste aktivnosti za koje želite da se spremaju na vaš račun.

 1. Postavke oglasa

Upravljajte postavkama oglasa koji vam se prikazuju na Google-u te na web-lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Google-om. Možete izmijeniti svoje interese, odabrati hoće li se vaši osobni podaci upotrebljavati za prikaz relevantnih oglasa te uključiti ili isključiti određene usluge oglašavanja.

 1. Google vam omogućava da upravljate podatke koje drugi vide o vama na Google-ovim uslugama.
 2. Dijeljene preporuke putem Google-a.

Odaberite hoće li se vaše ime i fotografija prikazivati pored vaših aktivnosti kao što su recenzije i preporuke koje se pojavljuju u oglasima.

6. Informacije koje dijelite.

Odredite s kime ćete dijeliti podatke putem svojeg računa na Google-u+.

7.Google vam pruža i načine za pregled i ažuriranje podataka.

Na stranici Moja aktivnost možete pregledati i kontrolirati podatke koji nastaju vašom upotrebom Google-ovih usluga, kao što su vaša prošla pretraživanja i posjeti Google Playu.

Svoju aktivnost možete pregledavati po datumu i temi te je možete izbrisati djelomično ili u cijelosti.

8. Uslugu Google nadzorne ploče.

Putem Google nadzorne ploče možete upravljati podacima koji su povezani s određenim proizvodima.

Vaši osobni podaci

 1. Upravljajte svojim informacijama za kontakt kao što su ime, e-adresa i telefonski broj.

Kada niste prijavljeni, možete upravljati podacima koji su povezani s vašim podacima.

Prilagodba pretraživanja dok ste odjavljeni: odaberite hoće li se vaša aktivnost pretraživanja upotrebljavati za ponudu relevantnih rezultata i preporuka.

Postavke YouTube-a: pauzirajte i izbrišite povijest pretraživanja na YouTube-u i povijest gledanja na YouTube-u.

 1. Postavkama oglasa upravljajte na web lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Google-om.
 2. Izvoz, uklanjanje i brisanje podataka

Po želji možete izvesti kopiju sadržaja sa svojeg Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.

 1. Zatražite uklanjanje sadržaja s određenih Google-ovih usluga na osnovi primjenjivih zakona.

Da biste izbrisali svoje podatke, možete:

 • Izbrisati sadržaj s određenih Google-ovih usluga.
 • Potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost.
 • Izbrisati određene Google-ove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani.
 • Izbrisati cijeli Google račun.

Naposljetku, tu je i Upravitelj neaktivnih računa pomoću kojeg možete nekom drugome omogućiti pristup dijelovima svojeg Google računa u slučaju da ga više ne možete upotrebljavati.

 • Postavke preglednika: na primjer, možete konfigurirati preglednik tako da naznačite kada Google postavi kolačić u vaš preglednik. Preglednik možete konfigurirati i tako da blokira sve kolačiće s određene domene ili svih domena.

Pritom napominjemo da se Google usluge za ispravan rad oslanjaju na kolačiće, primjerice kako bi zapamtile vaše postavke jezika.

 • Postavke uređaja: vaš uređaj može imati kontrole koje određuju koje podatke Google može prikupljati. Na primjer, na Android uređaju možete promijeniti postavke lokacije.

Druge web stranice

eKupi nije odgovoran za sve načine i uvjete rada trećih strana.

eKupi prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Google (YouTube kanal), Instagram I LinkedIn.

eKupi odnosno odgovorne osobe imenovane od eKupi imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, eKupi ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovom dokumentu.

eKupi koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, YouTubea i Instagrama te LinkedIna, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, YouTubea, Instagrama i/ili LinkedIna ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/

 

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

ZA YOUTUBE:

Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, Ireland

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za YouTube, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

ZA INSTAGRAM:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

LINKEDIN IRELAND UNLIMITED COMPANY

Attn: Legal Dept. (Privacy Policy and User Agreement), Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland

 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

 

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za LinkedIn Ireland, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

S obzirom na navedeno, a da eKupi koristi alate i usluge društvenih mreža koje ne posluju na području Europske unije dužni smo vas obavijestiti kako te treće strane koje upravljaju društvenim mrežama mogu prenijeti vaše podatke u USA gdje se isti dijele s obavještajnim službama sukladno propisima koji su na snazi u USA.

Stalo nam je do zaštite vaših osobnih podataka i upravo zbog toga smo pokrenuli mehanizme koji će omogućiti još veću razinu vaše zaštite. Transfer podataka u USA vršit ćemo privremeno u odnosu na usluge Google-a i Facebook-a na temelju članka 49, odnosno na vašoj privoli ili na izvršenju ugovora, ovisno o okolnostima pojedinačnog slučaja o čemu ćemo vas i dodatno obavijestiti.

Privremeno prijenos podataka u odnosu na pružatelje usluga Google, LinkedIn i Facebook vršimo na temelju pristanka ispitanika na predloženi prijenos pri čemu uvijek napominjemo da postoje rizici u donosu na takve prijenose zbog nepostojanja odluke o primjerenosti i odgovarajućih zaštitnih mjera od strane Google Ireland Ltd., Linkedin Ireland Unlimited Company i Facebook Ireland Ltd. kao samostalnih voditelja obrade.

eKupi će poslati posebnu obavijest Korisnicima odnosno Kupcima u slučajevima:

 • da je prijenos podataka nužan za izvršavanje ugovora ili provedbu predugovornih mjera na zahtjev ispitanika; ili
 • da je prijenos nužan radi sklapanja ili izvršavanja ugovora sklopljenog u interesu vas kao Kupca odnosno Korisnika, između nas kao voditelja obrade i druge fizičke ili pravne osobe; ili
 • da je prijenos nužan za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pojedinih pravnih zahtjeva.

O svim poduzetim mjerama ćemo vas dodatno i pravovremeno obavještavati te ćemo po okončanju postupaka koji su u tijeku izmijeniti i naše interne dokumente.

O svim poduzetim mjerama ćemo vas dodatno obavještavati te ćemo po okončanju postupaka koji su u tijeku izmijeniti i naše interne dokumente.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni 

eKupi pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice www.ekupi.ba na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija te šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca. U navedenom razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. eKupi pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Podatke o Kupcu koji kupnju ostvaruje kao gost ne pohranjujemo dodatno u naše sustave. U potonjem slučaju čuvamo vaše podatke 11 godina i to one koji su nužni da bismo izvršili obveze koje nam nameću računovodstveni, porezni ili drugi važeći propisi BiH.

Osobni podaci koji se obrađuju na osnovi privole čuvat će se do povlačenja iste pri čemu vam želimo naglasiti kako će se privola putem skočnog prozora obnavljati istekom godine dana od davanja iste odnosno godinu dana od naknadnog ažuriranja postavki.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od eKupi zatražiti sljedeće:

 

 

 

da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

 

 

 

eKupi možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

 

zatražiti ispravak pogrešnih podataka

 

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

 

zatražiti brisanje osobnih podataka

 

Možete tražiti od eKupi da zaustavi obradu ili da provede brisanje Vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, eKupi bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

 

Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti

 

Ukoliko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obradu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju smatramo legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

 

podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

 

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju eKupi smatra legitimnom.

 

zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

 

Ukoliko se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od eKupi prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Ukoliko niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini eKupi koristi tehnologiju poznatu kao "kolačići".

Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje. 

Kolačići se mogu klasificirati:

Po trajanju: 

Privremeni kolačići  - pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići  -  ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijave, kako ne biste morali upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete ekupi.ba. ekupi.ba koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima.

Po pravnoj osobi od koje dolaze:

Kolačići prve strane - oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju Internet stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti Internet stranicu.

Kolačić treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).

Po svrsi:

Neophodni kolačići: Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Funkcionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

Kolačići za praćenje i analitiku: Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i  služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu  mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice.

Marketinški kolačići za personalizaciju ponude te ciljanje i oglašavanje. Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice.

Neophodni kolačići koje koristi eKupi

NAZIV

VRIJEME ISTEKA

STRANA

DOMENA

POJAŠNJENJE

VRSTA KOLAČIĆA

acceleratorSecureGUID

Trajanje sesije

Prva

ekupi.ba

Token za sigurnu sesiju korisnika

Neophodni

__zlcmid

1 godinu

Prva

ekupi.ba

Kolačić koji korisnicima omogućuje korištenje live chata s korisničkom podrškom.

Neophodni

JSESSIONID

Trajanje sesije

Prva

ekupi.ba

Ovaj kolačić identificira korisnika na poslužitelju prilikom posjeta internetske stranice.

Neophodni

anonymous-consents

1 godinu

Prva

ekupi.ba

Ovaj kolačić pohranjuje osobne preferencije korisnika internetske stranice za kolačiće.

Neophodni

ekupistorefrontRememberMe

14 dana

Prva

ekupi.ba

Pohranjuje podatke o loginu korisnika internetske stranice (korisničko ime i zaporka).

Neophodni

cookie-notification

1 godinu

Prva

ekupi.ba

Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja samo neophodnih kolačića na ovoj internet stranici. 

Neophodni

QSI_HistorySession

Trajanje sesije

Prva

ekupi.ba

Kolačić koji pohranjuje podatke o tome koje je stranice korisnik posjetio za vrijeme trajanja sesije. 

Neophodni

ekupiHr-cart

11godina i 5mjeseci

Prva

ekupi.ba

Pohranjuje podatke o proizvodima u košarici u slučaju povratka korisnika na stranicu. 

Neophodni

__cfduid

1 mjesec

Treća

zopim.com

Dozvoljava pristup korisnicima kojima nije namjerno ograničen od strane vlasnika internetske stranice (Blacklist).

Neophodni

TSNGUID

1 godinu

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Neophodni

search_samesite

1 mjesec

Treća

google.com

Onemogućava slanje podatak o kretanju korisnika prema drugim internetskim stranicama

Neophodni

BIGipServer-ekupi-ekupi

Sesija

Prva

ekupi.ba

Kolačići su dizajnirani za spremanje i optimiziranje postavki internetske stranice.

Neophodni

_gat_UA-5850407-2

1 minuta

Prva

ekupi.ba

Kolačić koji je povezan sa Google Analyticsom. Koristi se za optimizacije AdWords kampanja.

Kolačići za praćenje i analitiku

_ga

2 godine

Prva

ekupi.ba

Ovaj kolačić povezan je s GoogleAnalytics. Služi za međusobno razlikovanje korisnika na način da se svakom korisniku dodijeli nasumično generirani broj pomoću kojega se korisnik identificira. Uključen je u svaki zahtjev na stranici i koristi se za dobivanje podataka o posjetiteljima, sesiji i kampanji u svrhe analitičkih izvješća za stranice.

Kolačići za praćenje i analitiku

_ga_#

2 godine

Prva

ekupi.ba

Ovaj kolačić povezan je s GoogleAnalytics. Služi za prikupljanje podataka o broju posjeta od strane korisnika i vremenu prvog i posljednjeg posjeta.

Kolačići za praćenje i analitiku

_gid

1 dan

Prva

ekupi.ba

Ovaj kolačić povezan je s GoogleAnalytics. Služi za međusobno razlikovanje korisnika.

Kolačići za praćenje i analitiku

_clck

1 godinu

Prva

ekupi.ba

Prikuplja podatke o navigaciji i ponašanju korisnika na stranici. Služi za prikupljanje statističkih podataka.

Kolačići za praćenje i analitiku

_clsk

1 dan

Prva

ekupi.ba

Prikuplja statističke podatke o ponašanju korisnika na stranici. Služi za prikupljanje statističkih podataka.

Kolačići za praćenje i analitiku

ANID

1 godinu

Treća

google.com

Google Analytics za ciljanje i oglašavanje
Google upotrebljava ovaj kolačić za isprobavanje učinkovitosti oglašavanja diljem internetske stranice pomoću vlastitih usluga.

Kolačići za praćenje i analitiku

_fbp

3 mjeseca

Prva

ekupi.ba

Kolačić koji olakšava kvalitetnije plasiranje oglasa posjetiteljima internetske stranice kada su na Facebooku-u ili digitalnoj platformi koju pokreće Facebook Advertising

Marketinški

_gcl_au

3 mjeseca

Prva

ekupi.ba

Kolačić koji omogućuje razumijevanje korisnikovih navika u korištenju internetske stranica, na način da generira analitičke podatke.

Marketinški

Kolačići za praćenje i analitiku koje koristi eKupi

NAZIV

VRIJEME ISTEKA

STRANA

DOMENA

POJAŠNJENJE

VRSTA KOLAČIĆA

inpsession_7433_hr

1 dan

Prva

ekupi.ba

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

inptime0_7433_hr

Trajanje sesije

Prva

ekupi.ba

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

inptime0_7433_hr

1 dan

Prva

ekupi.ba

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

1P_JAR

1 mjesec

Treća

google.com

Kolačić koji se koristi od strane Doubleclick-a. Ovaj kolačić služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Kolačići za praćenje i analitiku

CONSENT

17 godina i 6 mjeseci

Treća

google.com

Registrira jedinstveni ID za zadržavanje statističkih podataka o videozapisima s YouTubea koje je korisnik vidio.

Kolačići za praćenje i analitiku

NID

6 mjeseci

Treća

google.com

Google Maps kolačić. Služi za normalno prikazivanje karte.

Kolačići za praćenje i analitiku

OTZ

1 mjesec

Treća

google.com

Google Maps kolačići. Pamte Vaše postavke i pristanke unutar Vašeg Google računa. Vrijedi samo za korisnike prijavljene u svoj Google račun

Kolačići za praćenje i analitiku

intercom-id-cyym0u3i

9 mjeseci

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

ref_page_url

Trajanje sesije

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

_mkto_trk

2 godine

Treća

newrelic.com

Ovaj kolačić omogućuje praćenje ponašanja/angažmana korisnika kao primatelja kroz mail kampanju.

Kolačići za praćenje i analitiku

optimizelyEndUserId

6 mjeseci

Treća

newrelic.com

Pohranjuje jedinstveni identifikator posjetitelja u svrhu optimizacije internetske stranice.

Kolačići za praćenje i analitiku

s_cc

Trajanje sesije

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

s_fid

2 godine

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

com-session-cyym0u3i

1 mjesec

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

ajs_anonymous_id

1 godinu

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

ei_client_id

2 godine

Treća

newrelic.com

Kolačići koji služe za interpretaciju, poboljšanje i optimizaciju internetske stranice sukladno ponašanju korisnika na stranici.

Kolačići za praćenje i analitiku

CLID

1 godina

Treća

clarity.ms

Kolačić koji se koristi za praćenje ponašanja korisnika na stranici u statističke svrhe.

Kolačići za praćenje i analitiku

Marketinški kolačići koje koristi eKupi

NAZIV

VRIJEME ISTEKA

STRANA

DOMENA

POJAŠNJENJE

VRSTA KOLAČIĆA

_gac_UA-5850407-2

3 mjeseca

Prva

ekupi.ba

Kolačić usluge Google Ads koji služi za analizu podataka o plasiranim kampanjama. Kroz kolačić se mjeri interakcija korisnika s internetskom stranicom (konverzija) kroz oglase, te se korisniku prikazuju ciljani oglasi. 

Marketinški

_gcl_aw

3 mjeseca

Prva

ekupi.ba

Kolačić usluge Google Ads koji služi za analizu podataka o plasiranim kampanjama. Kroz kolačić se mjeri interakcija korisnika s internetskom stranicom kroz oglase, te se korisniku prikazuju ciljani oglasi. 

Marketinški

DSID

1 dan

Treća

doubleclick.net

Kolačić koji se koristi od strane Doubleclick-a, za povezivanje aktivnosti korisnika na različitim uređajima ukoliko korisnik koristi Google račun na više različitih uređaja. Koristi se za koordinirano slanje oglasa i mjerenje konverzije. 

Marketinški

IDE

1 godinu

Treća

doubleclick.net

Kolačić koji se koristi od strane Doubleclick-a. Ovaj kolačić služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Marketinški

__ar_v4

2 godine

Treća

newrelic.com

Kolačić koji se koristi od strane Doubleclick-a. Ovaj kolačić služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Marketinški

__adroll_fpc

1 godinu

Treća

newrelic.com

Kolačić koji prikuplja informacije za kako bi se korisniku plasirali relevantniji oglasi. 

Marketinški

APISID

2 godine

Treća

google.com

Kolačić usluge Google Plus koji se koristi za dijeljenje sadržaja na društevnoj mreži Google Plus

Marketinški

SAPISID

2 godine

Treća

google.com

Kolačić usluge Google Plus koji se koristi za dijeljenje sadržaja na društevnoj mreži Google Plus

Marketinški

HSID

2 godine

Treća

google.com

Sigurosni kolačići sadrže digitalno potpisane i kriptirane zapise ID-a korisnikova Google računa. Omogućuje blokiranje mnogih vrsta podataka.

Marketinški

SID

2 godine

Treća

google.com

Sigurosni kolačići sadrže digitalno potpisane i kriptirane zapise ID-a korisnikova Google računa. Omogućuje blokiranje mnogih vrsta napada.

Marketinški

SIDCC

1 godinu

Treća

google.com

YouTube video embed kolačić

Marketinški

__Secure-3PAPISID, 

2 godine

Treća

google.com

Kolačić za ciljanje i oglašavanje služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Marketinški

__Secure-3PSIDCC, 

1 godinu

Treća

google.com

Kolačić za ciljanje i oglašavanje služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Marketinški

 __Secure-3PSID, 

2 godine

Treća

google.com

Kolačić za ciljanje i oglašavanje služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Marketinški

ssid

2 godine

Treća

google.com

Google Analytics za ciljanje i oglašavanje
Google upotrebljava ovaj kolačić za isprobavanje učinkovitosti oglašavanja diljem internetske stranice pomoću vlastitih usluga.

Marketinški

aid

6 mjeseci

Treća

google.com

Kolačić koji se koristi od strane Doubleclick-a. Ovaj kolačić služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Marketinški

fr

3 mjeseca

Treća

facebook.com

Kolačić koji služi za praćenje Facebook korisnika te služi za oglašavanje. 

Marketinški

_gaexp

2 mjeseca

prva

ekupi.ba

Ovaj kolačić služi kako bi se utvrdilo da li neki korisnik sudjeluje u A/B eksperimentu na Google Optimize, te vrijeme isteka eksperimenata u kojima je predmetni korisnik sudjelovao. 

Marketinški

_webpushrEndPoint

3 mjeseca

Treća

webpushr.com

Ovaj kolačić pohranjuje jedinstveni URL povezan s korisničkom push pretplatom. Pohranjuje se samo ako korisnik prihvati primanje push obavijesti.

Marketinški

DV

1 dan

Treća

google.com

Kolačić koji se koristi od strane Doubleclick-a. Ovaj kolačić služi za prikazivanje relevantnijih oglasa korisniku sukladno njegovim preferencijama. 

Marketinški

MUID

1 godina

Treća

clarity.ms

Kolačić koji se od strane Microsoft-a kao jedinstveni identifikator (ID) korisnika. Koristi se za sinkronizaciju ID-a na Microsoft domenama.

Marketinški

 

 

Koje su Vam opcije dostupne? 

eKupi vam omogućava da u bilo kojem trenutku ažurirate postavke o kolačićima. Također, kolačiće u bilo kojem trenutku možete obrisati.

U postavkama možete odabrati koje kolačiće želite prihvatiti.

Više o pravilima korištenja kolačića možete pročitati na https://www.ekupi.ba/Pravila-o-postupanju-s-kolacicima

Izmjena Izjave o privatnosti 

Ovu Izjavu o privatnosti, eKupi može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na eKupi Internet stranici. Zato eKupi poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu ekupi.ba    

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.ekupi.ba

Ekupi d.o.o.

Nihad Mustagrudić