text.skipToContent text.skipToNavigation

Carrier klima uređaj 42QHG018D8SX / 38QHG018D8SX ExtremeID EK000420074

Carrier klima uređaj 42QHG018D8SX / 38QHG018D8SX ExtremeID: EK000420074

Kupite novi uređaj uz 5% dodatnog popusta i besplatnu dostavu u stan te odvoz vašeg starog uređaja! Više informacija pogledajte ovdje.

Cijena
1.899,00 KM
Carrier klima uređaj 42QHG018D8SX/38QHG018D8SX Extreme | | Namjena za prostor od: 36 do 50m2 | Rashladno sredstvo: R32 | Tip klime: Inverter | Energetska hlađenja: A++ | Energetska grijanja: A+ | WiFi: Da  Saznaj više

Garancija: 3 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 7 dana

Carrier klima uređaji

Kompaniju Carrier osnovao je Willis Carrier, izumitelj prvog klima uređaja na svijetu 1902. godine.

Carrier je danas svjetski lider u opremanju objekata grijanjem, klimatizacijom i uređajima za hlađenje. neprekidno nastavljaju svoju tradiciju dokazanih inovacija, donoseći na tržište nove proizvode, koji na globalnom nivou poboljšavaju udobnost korisnika i efikasnost korištenja.

3D DC Inverter
EXTREME serija ima kompresor i motor sa 3D DC inverter tehnologijom kojom osigurava maksimalnu efikasnost sa niskom potrošnjom pri ekstremnim uslovima.
Preciznije, unutarnja jedinica ima DC inverter motor. Vanjska jedinica ima kompresor i ventilator sa DC inverter tehnologijom. Sa 3 DX inverter motora ovaj klima uređaj ostvaruje najbolje performanse uz visoku energetsku efikasnost.

Green Fin
Ova zaštita čini vanjsku jedinicu 5 puta bolje zaštićenom od korozije, čak i u područjima sa visokom vlagom i mnogo padavina.
Ista štiti i čisti kondenzator i tako povećava pouzdanost i životni vijek. Na kraju, Green Fin zaštita sprječava stvaranje bakterija, poboljšava prijenos toplote i poboljšava performanse uređaja.
* Samo za modele 9 & 12.000 BTU/h

Gold Fin
Jedinstveni anti-korozivni zlatni premaz na izmjenjivačima pomaže pri zaštiti od korozije od kiše, zagađenog zraka i drugih korozivnih elemenata. Također, sprječava stvaranje bakterija i poboljšava termalnu efikasnost.

Grijač Vanjske Jedinice
Vanjska jedinica EXTREME modela posjeduje integrisan grijač koji služi da odleđivanje kondenza na vanjskoj jedinici pri ekstremnim temperaturama.
Bez grijača, često dolazi do povećane buke, smanjena performansi, oštećenja ventilatora i kondenzatora i drugih komponenti uređaja.

WiFi
WiFi modul omogućava upravljanje Carrier EXTREME uređaja preko IOS i ANDROID aplikacije.
“Carrier Air Conditioner” aplikacija omogućava potpunu kontrolu klima uređaja.
WiFi USB stick je unutar pakovanja unutarnje jedinice i nikakva dodatna oprema nije potrebna za instalaciju.

Active Clean Technology
Tehnologija Aktivnog Čišćenja uklanja prašinu, masnoću i plijesan koji se nakupljaju na izmjenjivaču tako što ih automatski zamrzne i brzo otopi led.
Active Clean funkcija se koristi da očisti vodu koja se nakuplja na izmjenjivaču unutarnje jedinice sprječavajući da se nakupljaju plijesan i prašina i tako osigurava čist i ugodan zrak.

Triple Action Filter
Carrier EXTREME klima uređaj osigurava kvalitetniji zrak tako što kombinira pozitivne efekte tri različita filtera (Triple Action).
Filter Negativnog Iona (Ionizator): oslobađa negativno nabijene Ione koji osvježuju zrak osiguravajući čistu atmosferu.
Cold Catalyst filter: Ovaj filter uklanja neugodne mirise i druge štetne organske čestice u zraku (VOC - volatile organic compounds) Ovaj filter ne gubi efikasnost tokom vremena i jednostavno se čisti vodom.
Vitamin C filter: Vitamin C, sa svojim anti-oksidantskim dejstvom koristi zdravlju kože zbog važne uloge u sintezi sa kolagenom, koji koži daje snagu i elsatičnost. Uz to, poboljšava hidrataciju i pigmentaciju.

UV lampa (dodatna oprema kupuje se odvojeno) 
Carrier EXTREME klima uređaji kao dodatnu opciju imaju i UV lampu koja se instalira u unutarnju jedinicu. UV svjetlost značajno pomaže pri sterilizaciji zraka i uklanjanju bakterija i ostalih štetnih čestica. 

Tip proizvoda Klime za dom
Garancija 3 god
Brand Carrier
Namjena klima prema prostoru od 36 do 50 m2
Energetski razred grijanja A+
Energetski razred hlađenja A++