text.skipToContent text.skipToNavigation

Kuvings sokovnik EVO 820 crveniID EK000359472

Kuvings sokovnik EVO 820 crveniID: EK000359472

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate Bez kamata i naknada.

Cijena
1.170,00 KM

Kuvings Kuvings EVO820 Vođeni predanošću prema stvaranju vrhunskih sokovnika predstavljamo vam najnoviji model sokovnika za hladno cijeđenje iz Kuvings porodice. GARANCIJA Za kućnu upotrebu garanc...  Saznaj više

Dostavljamo već od 05.06.2024

Garancija: 2 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 7 dana

Kuvings Kuvings EVO820 Vođeni predanošću prema stvaranju vrhunskih sokovnika predstavljamo vam najnoviji model sokovnika za hladno cijeđenje iz Kuvings porodice. GARANCIJA Za kućnu upotrebu garancija iznosi 10 godina na motor i 2 godine na ostale dijelove. Za komercijalnu upotrebu garancija na motor je 3 godine na motor uz obavljen redovni godišnji servis.
kuvings_elite_web01_w600.jpg
 
Manji, okrugli otvor koristite za tvrdo, vlaknasto i lisnato povrće i voće (mrkva, cvekla, celer, kelj…)
Veliku košaricu koristite za mehko voće i povrće, te bobičasto voće (jabuke, narandže, paradajz, maline, jagode, grožđe…)
 
 
kuvings_elite_web02_w600.jpg
 
Novi, poboljšani bubanj je još čvršći i stabilniji, a plastični poklopac sa donje strane se jednostavno može skinuti radi čišćenja.
 
 
kuvings_elite_web03_w600.jpg
 
Novi otvor za pulpu je još veći, te je otvoren s gornje strane, što olakšava izbacivanje pulpe i čišćenje.
 
kuvings_elite_web04_w700.jpg
 
Sistem sa okruglim otvorom i košaricom za ubacivanje namirnica osmišljen je da bude još sigurniji – djeca rukama ne mogu dosegnuti pokretne dijelove sokovnika što ga čini još sigurnijim za korištenje.

Vijak i sito izrađeni su od izuzetno čvrstog i ekološki prihvatljivog ULTEM-a koji se koristi i u medicini. Svi plastični dijelovi napravljeni su od visokokvalitetnog, ekološkog Tritan materijala, koji ne sadrži štetne hemikalije BPA (bisfenol A). Tritan je kao siguran materijal odobren od strane US FDA, europske i japanske NSF »Health department for use in food containers«.
 
 
kuvings_elite_web05_w700.jpg
 
 
kuvings_elite_web08_w700.jpg
 
kuvings_elite_web07_w700.jpg
 
HLADNO CIJEĐENJE

Sok se cijedi pri niskoj brzini (60 obrtaja u minuti), te tako zadržava sav okus i nutrijente. VerVita Elite lagano tješti, dok tradicionalni sokovnici pri velikim brzinama melju i sjeku sastojke što uzrokuje stvaranje topline te gubitak dragocjenih hranjivih tvari u soku. Također, zbog brzine dolazi do raspršivanja soka u sitne kapljice, što uzrokuje brzu oksidaciju, a dobiveni sok se razdvaja na vodenasti dio i pjenu, što kod hladnog cijeđenja nije slučaj.

Hladnim cijeđenjem se mogu cijediti i namirnice poput zelenog lisnatog povrća, pšenične trave, oraha, nara i dr. Također možete raditi razna biljna mlijeka (bademovo, sojino, konopljino, heljdino i dr.).

Neusporedivo je tiši od tradicionalnih sokovnika. Sve što se čuje jest zvuk pucketanja sočnih plodova voća i povrća!

Ovisno o namirnici, hladnim cijeđenjem ćete dobiti 10-50% više soka!


Zbog specifičnog načina rada sokovnika možete ga brzo isprati prije čišćenja ili da bi isprali okus između cijeđenja različitih sokova – sa zatvorenim čepom na izlazu za sok ulijte vodu dok sokovnik radi pazeći da se ne prelije iz bubnja. Pustite ga da tako kratko radi te zatim otvorite čep i pustite da sva voda isteče iz bubnja. Postupak ponovite po potrebi.
 
 
hladno_presani_sok.jpg
 
Sok dobiven hladnim cijeđenjem do 2 dana možete držati u frižideru bez značajnog gubitka nutrijenata. Zbog razlike u gustoći hladno cijeđeni sok se može razdvojiti na slojeve koji laganim miješanjem nestaju, što je potpuno različito od razdvajanja soka zbog oksidacije kod tradicionalnih, centrifugalnih sokovnika koji pri vrlo visokim brzinama sijeku namirnice miješajući ih sa zrakom. Centrifugalni sokovnici zbog velike brzine proizvode toplinu koja uništava nutrijente (posebno je osjetljiv vitamin C) i uzrokuje razdvajanje soka na blijedi, prozirni dio i pjenu koja se skuplja na površini.
 
Uredi slikuDodaj videoDodaj flashDodaj Google kartuObriši element
kuvings_elite_web06_w800.jpg
 
ZAŠTO PITI HLADNO PREŠANE SOKOVE?
Zbog homogenizacije biljnih stanica probava je 12 puta kraća, a apsorpcija nutrijenata 4 puta veća nego kada konzumirate sirovo voće i povrće:
Tip proizvoda Sokovnici
Brand Kuvings
Garancija 2 god
Vrsta sokovnika Hladno prešanje
Ovaj proizvod do sada niko nije ocijenio, budite prvi!