text.skipToContent text.skipToNavigation

Trotec odvlaživač zraka TTK 52 EID EK000498550

Trotec odvlaživač zraka TTK 52 EID: EK000498550

Ista cijena za plaćanje do 24 rate. Više o načinima plaćanja saznajte ovdje.

479,00 KM

Cijena
449,90 KM

Trotec odvlaživač zraka TTK 52 E | Preporučena veličina prostorije: 31 m² / 78 m³ | Spremnik za vodu: 2,4 l | Snaga zraka maks.: 110 m³/h | Uslovi okoline temperatura: 5 - 32 °C |  Saznaj više

Besplatna dostava

Dostavljamo već od 01.06.2023

Garancija: 2 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 7 dana

Trotec odvlaživač zraka TTK 52 E

Jednostavan dizajn, jednostavno korištenje
i pregledne funkcije

Gotovo je neupadljiv, a opet odvlaživač zraka TTK 52 E impresionira svojom tehničkom opremom i jednostavnim rukovanjem.

Kao i gotovo svi odvlaživači zraka iz serije HomeComfort, i on ima automatsko odvlaživanje kontrolirano higrostatom u kojem se kompresor sam isključuje radi uštede energije čim se postigne željena vrijednost vlage. Suprotno tome, uređaj se automatski aktivira kada se premaši vrijednost vlažnosti. Željena vrijednost vlažnosti može se podesiti s ciljanim unaprijed odabranim parametrima 40, 50 i 60% r.v.koji se nalaze na upravljačkoj ploči osvijetljenoj LED-om.

Alternativno, TTK 52 E također se može koristiti u stalnom načinu rada, slučajno i u neprekidnom radu bez nadzora - na primjer kako bi se manje podrumske sobe ili apartmani za odmor održavali neprekidno suhima. U tu svrhu uređaj je opremljen priključkom za vanjski odvod kondenzata.

Uz to, zaštita od prekomjernog punjenja s automatskim isključivanjem i lampica upozorenja za nivo vode kada je spremnik pun, osigurava veću sigurnost. Integrirani, perivi zračni filtar garantira dodatnu higijenu zahvaljujući čišćenju zraka, a koje se sattoji od uklanjanjanja prašine ili životinjske dlake.

 

Zdrava klima s kojom se osjeća dobro

Pomoću odvlaživača zraka Trotec iz serije HomeComfort možete osigurati optimalnu vlažnost i zdravu, ugodnu klimu u svoja četiri zida tijekom cijele godine. Za idealnu sobnu klimu nije presudna samo prava temperatura, već i optimalna vlažnost. U grijanim životnim prostorima vlaga ne smije prelaziti granicu od 60%, ali u kupaonici relativna vlažnost zraka može biti 70% i više.

Optimalna vlažnost za zdravu unutarnju klimu je 50%. Vrijednosti iznad ovoga potiču rast plijesni i mogu štetiti zdravlju. Spore plijesni raspoređuju se u zraku prostorije, ulaze u dišne ​​putove i, u najgorem slučaju, uzrokuju alergije. Disanje također utječe na vlažnost u dnevnoj sobi, pri čemu se vlage iz izdahnutog zraka trajno oslobađa u sobu. Što više ljudi živi u kućanstvu, brže se premašuje granica udobnosti vlage u zraku.

To je, na primjer, negativno uočljivo u spavaćoj sobi, gdje noću brzo pređe granica od 60% s zatvorenim prozorom. Međutim, ovdje bi trebala prevladavati opuštajuća klima u zatvorenom, umjesto toga, prekomjerna vlaga potiče stvaranje i razmnožavanje grinja.

Nježno sušenje rublja odvlaživačima zraka

Uz odvlaživanje zraka u sobi, odvlaživač se može prikladno koristiti za sušenje rublja - kao potpora ili kao potpuna zamjena za uobičajenu sušilicu rublja. Funkcija sušenja rublja (također poznata kao način sušenja tekstila ili SuperDry funkcija) usporediva je s tradicionalnim sušenjem na otvorenom.

Prednost odvlaživača zraka je u tome što se rublje suši nježno kao u prirodi. Boje ostaju svijetle, a odjeća ima duži životni vijek od uobičajenih sušilica rublja i to uz znatno manje potrošnje energije.

Osim toga, osjetljivi materijali poput vune, svile ili sintetičkih vlakana također se mogu sušiti bez oklijevanja. Za razliku od čistog zračnog sušenja, rublje je puno mekše i ugodnije za nošenje na koži.

Također je moguće sušiti rublje odvlaživačima zraka bez funkcije sušenja rublja. Tada se ciljna vrijednost vlažnosti zraka mora postaviti prema željenoj preostaloj vlažnosti:

Suho za ormara: 46% relativna vlažnost zraka

Vlažno za peglanje: 58 % relativna vlažnost zraka

Presušeno: 65 % relativna vlažnost zraka

 

Propan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživačima zraka

Svake godine sintetička rashladna sredstva u zrak emitiraju nekoliko milijuna tona po okoliš štetnih emisija CO2 (stakleničkih plinova). Stoga je upotreba alternativnih rashladnih sredstava jedan od naših najvažnijih ciljeva. Korištenjem propana (R290) kao rashladnog sredstva, ovaj odvlaživač zraka dragocjen je doprinos zaštiti klime.

Prirodni rashladni propan (R290) organski je spoj i jedan od ugljikovodika. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki prihvatljivi propan (R290) nema niti potencijal za smanjenje ozonskog omotača (ODP = 0) niti značajan efekt staklenika (GWP = 3).

Dodatni plus za okoliš: Zbog svojih izvrsnih termodinamičkih svojstava, propan (R290) je posebno energetski učinkovito rashladno sredstvo i time također smanjuje vaše troškove energije.

Prodnosti iz prakse:
- Automatsko odvlaživanje pod kontrolom higrostata s unaprijed odabranim ciljanim vrijednostima za 40, 50 ili 60% relativne vlage
- Čim se postigne potrebna razina vlage, kompresor se sam isključuje. Ventilator nastavlja dalje raditi. Ako se prekorači ograničenje, uređaj se automatski aktivira.
- Lako dostupan filtar zraka, jednostavan za čišćenje. Filtrira životinjsku dlaku, paperije, prašinu i sprečava rast bakterija.
- Trajni način rada
- Svjetlo upozorenja za niveliranje kad je spremnik za vodu pun
- Zaštita od prekomjernog punjenja automatskim isključivanjem
- Automatsko odleđivanje zraka u cirkulaciji
Priključak za vanjski odvod kondenzata

 

Tip proizvoda Odvlaživač
Brand Trotec
Garancija 2 god
Ovaj proizvod do sada niko nije ocijenio, budite prvi!