text.skipToContent text.skipToNavigation

ZHIYUN Stabilizator Crane PlusID EK000371806

ZHIYUN Stabilizator Crane PlusID: EK000371806

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate Bez kamata i naknada.

Cijena
859,00 KM

Profesionalni gimbal stabilizator za kamere težine do 2.5 kg • Težina stabilizatora 950g • Trajanje baterije: 12 - 18 sati • Kontrola putem iOS/Android ZY Pla...  Saznaj više

Dostavljamo već od 26.04.2024

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 7 dana

ZHIYUN CRANE PLUS STABILIZATORCrane Plus je ručni stabilizator na koga se montiraju fotoaparati zarad bolje stabilizacije pri fotografisanju, a naročito video snimanju. Zahvaljujući Instune sistemu algoritama, nosivost je unaprijeđena u odnosu na prethodnika i sada iznosi 2500g, što omogućava montiranje ne samo MILC tijela, već i DSLR-a, pa čak i onih koji su full-frame. U slučaju da fotoaparat na sebi posjeduje malo veći objektiv, tu je potpora za objektiv koja čini da sve bude pod kontrolom (ona se može kačiti i skidati). Zhiyun Crane Plus donosi i nove režime u radu.


  • MotionMemory
  • POV
  • Intelligent Object Tracking 
  • NightLapse


MotionMemory omogućava korisnicima da zapamte određene postavke, npr. time lapse intervale i trajanje te da ih kasnije iznova koriste. Kada je u pitanju POV (Point of View) mod, on je namijenjen za hvatanje krupnog plana i radi sa roll (vertikalnom) osom, ali na malo drugačiji način. Kada se inače gimbal pokreće lijevo ili desno po vertikali, fotoaparat ostaje u ravni. Međutim, kada se ovo radi u POV režimu, fotoaparat zauzima takav položaj da je nagnut za 45 stepeni u odnosu na gimbal, što donosi dramatičan momenat u snimanju - tzv. Dutch angle. Ova opcija se vrlo često koristi kod snimanja spotova, ekstremnih sportova ili nekih napetih situacija na filmu. Što se tiče funkcije Intelligent Object Tracking, ona pruža bežično praćenje meta koje su u pokretu preko aplikacije na telefonu (ZY Play iOS/Android). Jednostavno prstom nacrtate na displeju kvadratić oko mete i Crane Plus će znati šta treba da radi. Kada je reč o NightLapse opciji, ona je, naravno, osmišljena kako bi donijela dugu ekspoziciju i vrhunske time lapse snimke noću i kako bi se izvukao maksimum iz zvjezdanog neba.Ovaj proizvod do sada niko nije ocijenio, budite prvi!