text.skipToContent text.skipToNavigation

Trotec odvlaživač isušivač zraka 12 l / 24 h TTK 33 EID EK000574886

Trotec odvlaživač isušivač zraka 12 l / 24 h TTK 33 EID: EK000574886

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate Bez kamata i naknada.

449,90 KM

Cijena
315,00 KM

Protoka zraka: 80 m³/h Kapacitet odvlaživanja: 12 l / 24 h Pogodno za prostorije: 15 m² / 37 m³ Kapacitet spremnika za vodu: 1,5 litar Raspon vlažnosti: 30% do 80% Radna temperatura: 5°C do 32°C Snaga: 2400 W Težina: 10 kg  Saznaj više

Garancija: 2 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 7 dana

Suši, odvlažuje i pokazuje nivo vlažnosti

Objavite rat nezdravo vlažnom sobnom vazduhu u svom ličnom okruženju. Moderni odvlaživač zraka TTK 33 E u privlačnom dizajnu u obliku kocke zaustavlja visoku razinu vlažnosti u prostorijama. Kao mobilni odvlaživač zraka s praktičnom ručkom za nošenje, poboljšava kvalitetu zraka i pruža bolju klimu u prostoriji. Sistem za automatsko odvlaživanje koji kontroliše higrostat smanjuje vlažnost prostorije u dnevnim i poslovnim prostorijama, uredima, trgovinama, neogrijanim zimskim vrtovima, podrumima i garažama na ciljnu vrijednost koja se može postaviti na vrijednost unutar raspona relativne vlažnosti od 30 % do 80 %. Sa razinom zvuka od samo 43 dB (A), funkcija odvlaživanja ugodno je tiha čak i pri najvećoj od dvije brzine ventilatora koje se mogu izabrati. Iz tog razloga, TTK 33 E se također može preporučiti za upotrebu u spavaćoj sobi ili na radnom mjestu bez narušavanja sna ili posla.

 

Optimalno regulisan nivo vlažnosti za zdrav život i rad

Optimalno regulisana vlažnost prostorije u rasponu od 40 do 60 % učinkovito sprječava stvaranje plijesni i nakupljanja vlage te smanjuje rast alergena i grinja. Osim toga, filtar za zrak koji se može ukloniti i lako se čisti filtrira prašinu i dlaku kućnih ljubimaca iz zraka u prostoriji. Filter s aktivnim ugljenom za uklanjanje intenzivnijih mirisa u stambenim prostorima opcionalno je dostupan kao dodatak.

Filter sa aktivnim ugljenom ne dolazi u sklopu proizvoda, kupuje se zasebno!!!

 

S performansama odvlaživanja do 14 l / 24 h i spremnikom za vodu od 1,5 litara sa zaštitom od prelijevanja, TTK 33 E pogodan za životni prostor preporučuje se za održavanje suhih srednjih prostorija do 15 m² ili 37 m³. Navedimo nekoliko primjera, uređaj vam omogućava odvlaživanje vlažnih podruma, garaža ili skladišta - bez da morate biti tamo ili brinuti o napunjenosti spremnika vode. To je omogućeno zahvaljujući priključku crijeva na stražnjoj strani. Ovaj trajni priključak omogućuje vam prikladno ispuštanje kondenzata koji se izvukao iz zraka u odvod putem crijeva za odvod kondenzacije uključenog u isporuku.

 

Najljepši način da pokažete veličinu s udobnošću i performansama

Udobnost korisnika nije pitanje veličine-to dokazuje iznimno kompaktan i odvlaživač zraka TTK 33 E prilagođen životnom prostoru koji ima izvanredne karakteristike ove klase uređaja. LED zaslon u boji integriran u spremnik za vodu jednako je praktičan i informativan za prikazivanje statusa vlažnosti prostorije u tri boje (plava, zelena, crvena). LED osvijetljeni segmentni zaslon vas obavještava o trenutnoj vlažnosti s postotkom tačnosti, unaprijed zadanoj ciljnoj vlažnosti i preostalim radnim satima (s aktiviranim 24-satnim tajmerom) za vremenski kontrolisano uključivanje ili isključivanje.

 

 

Lagano sušenje veša pomoću odvlaživača

Osim odvlaživanja vanjskog zraka, odvlaživač zraka može se prikladno koristiti i za sušenje veša - bilo na pomoćni način, bilo kao potpuna zamjena za konvencionalnu sušilicu. Funkcija sušenja veša (koja se naziva i način sušenja odjeće ili funkcija SuperDry) uporediva je s tradicionalnim sušenjem na zraku vani.

Odvlaživači zraka nude blagotvorno sušenje veša kao u prirodi vani. Boje zadržavaju sjaj, a vijek trajanja odjeće duži je nego kod konvencionalnih sušilica - a sve to uz znatno manju potrošnju energije.

Nadalje, čak se i osjetljivi materijali, poput vune, svile ili sintetičkih vlakana, mogu sušiti bez ikakvih problema. Za razliku od sušenja na čistom zraku, rublje se osjeća mnogo mekše i ugodnije na vašoj koži.

Sušenje veša se takođe može izvesti pomoću odvlaživača bez dodatne funkcije sušenja veša. Ciljna vrijednost vlažnosti zraka tada se mora postaviti u skladu sa željenom zaostalom vlagom:

Suho u ormaru: 46 % relativne vlažnosti zraka

Suho peglanje: 58 % relativne vlažnosti vazduha

Suha koža: 65 % relativne vlažnosti vazduha

 

Propan (R290) kao ekološki rashladno sredstvo u odvlaživačima

Godišnje se sintetičkim rashladnim sredstvima u zrak emituje nekoliko miliona tona ekološki štetnih emisija CO2 (stakleničkih plinova). Iz tog razloga, upotreba alternativnih rashladnih fluida postala je jedan od naših ključnih ciljeva. Korištenjem propana (R290) kao rashladnog sredstva, ovaj odvlaživač zraka daje vrijedan doprinos zaštiti naše klime.

Prirodno rashladno sredstvo propan (R290) organski je spoj koji pripada skupini ugljikovodika. Za razliku od sintetičkih rashladnih fluida, ekološki prihvatljiv propan (R290) ne dolazi niti s potencijalom oštećenja ozonskog omotača (ODP = 0) niti sa značajnim efektom staklenika (GWP = 3).

Dodatni bonus za okoliš: Zbog svojih odličnih termodinamičkih svojstava, propan (R290) je posebno energetski efikasno rashladno sredstvo, čime se dodatno smanjuju troškovi energije.

 

Gledati kako vazduh u prostoriji gleda drugim očima

Jednostavnim gledanjem iz sobnog zraka ne možemo zaključiti je li previše vlažan ili suh. Kad se spore plijesni suspendiraju u zraku, što će - u najgorem slučaju - dovesti do respiratornih simptoma ili alergijskih reakcija, prekasno je. Ako je to slučaj, vlaga se već proširila na duži vremenski period i utjecala je na naše blagostanje, a da to nismo primijetili.

Odvlaživač zraka u prostoriji TTK 33 E primjećuje ono što mi ne vidimo. Njegov precizni senzor vlažnosti kontinuirano mjeri razinu vlažnosti u prostoriji kako bi ga potpuno automatski podesio na željeni raspon u automatskom načinu rada. Prednji LED displej u boji za trenutnu vlažnost prostorije posebno je zgodan:,

Plava: Pokazuje da je vlažnost preniska/suha (ispod 40 %).

Zelena: Označava optimalni nivo vlažnosti (između 40 i 60 %).

Crvena: Pokazuje da je vlažnost previsoka (iznad 60 %).

 

 

Funkcija automatskog ponovnog pokretanja

U slučaju neočekivanog isključivanja zbog prekida napajanja, funkcija automatskog ponovnog pokretanja (ili "Memorijska funkcija") čini da se uređaj ponovo pokrene s prethodno odabranim postavkama čim se napajanje ponovo uspostavi. Zbog toga je odvlaživač zraka pogodan i za kombinovanu upotrebu s timerom.

 

 

 

 

Pogodno za trajno sušenje

Jedan od najčešćih uzroka vlažnih podruma, mokrih prostorija i toaleta je kondenzacija vode na zidovima, bilo zato što voda prodire u podrum izvana kroz nedovoljno zatvorene zidove. Ili zato što uslovi ventilacije nisu dovoljni da vlagu iz tuša, mašine za pranje veša ili sušilice vode izvana. TTK 33 E opremljen je kontinualnim načinom rada za trajno sušenje prostorija. U ovom načinu rada, sobni zrak se trajno odvlažuje do maksimuma i održava suhim bez unaprijed zadane ciljane vrijednosti vlažnosti.

 

Inteligentan način planiranja

Postoje dobri razlozi za uključivanje ili isključivanje odvlaživača zraka TTK 33 E nakon unaprijed određenog broja sati Odvlaživač u spavaćoj sobi potiče mirnu sobnu klimu. Međutim, nije potrebno da uređaj radi neprekidno. Tokom sna ispuštamo mnogo vlage u zrak putem disanja i transpiracije. Iz tog razloga odvlaživanje noću ima trenutni pozitivan učinak na vlažnost zraka, dok odvlaživanje obično nije potrebno danju. Za takve primjene, TTK 33 E opremljen je prikladnim 24-satnim mjeračem vremena. Ovo vam omogućuje da unaprijed postavite broj sati do automatskog uključivanja ili isključivanja u koracima od 1 sata. Na ovaj način, TTK 33 E prati vas kada uveče zaspite, a vaše usluge potpuno automatski prekida sljedeće jutro kada izađete iz sobe.

 

Svestrana čista afera-iznutra i izvana

Za malo vjerojatan događaj koji biste htjeli pauzirati koristeći TTK 33 E i njegovu optimizaciju zraka za poboljšanje životnog prostora, možete imati koristi od praktične funkcije samočišćenja za sušenje unutrašnjosti odvlaživača koji štedi prostor. Zatim samo odložite uređaj u ormar. Prilično pametno!

TTK 33 E komforni odvlaživač zraka poboljšava kvalitetu zraka i održava nivo vlažnosti u prostoriji stalno u optimalnom rasponu. Zahvaljujući trobojnom LED ekranu uvijek možete paziti na vlažnost zraka u prostoriji. Sa svojim tamno sivim bojama, stilski se uklapa u svako životno okruženje.

 

 

 

LED zaslon u boji prikazuje status trenutne vlažnosti prostorije. LED dioda je plava kada vlažnost prostorije padne ispod 40 %. Zelena je kada se vlažnost kreće između 40 - 60 %. Crveno znači da se vlažnost povećala na preko 60 %.

 

Upravljačka ploča TTK 33 E ima jasan dizajn i lako se razumije. Digitalni zaslon prikazuje trenutnu vrijednost relativne vlažnosti u prostoriji, unaprijed odabranu vrijednost vlažnosti i postavljeni broj sati tajmera.

 

Lako uklonjivi zračni filter zadržava dlačice i životinjsku dlaku te se može brzo i jednostavno obrisati ili oprati. Filter s aktivnim ugljenom može se naručiti i kao dodatna oprema. Za održavanje savršenog reda pri skladištenju uređaja, kabel se može namotati straga i pričvrstiti u "skladišni prostor konektora".

 

Uklonjivi rezervoar za vodu ima skladišni kapacitet od 1,5 litara. Uređaj se automatski zaustavlja kada se spremnik napuni i to pokazuje putem LED diode. Kako biste kontinuirano ispuštali kondenziranu vodu, na stražnju stranu uređaja može se spojiti cijev.

 

U automatskom upravljanju sa higrostatom, TTK 33 E radi neprekidno sve dok zadana relativna vlažnost ne dosegne raspon od 30 do 80 %, nakon čega se kompresor automatski isključuje. Kada se ciljna vrijednost ponovno premaši, uređaj se automatski aktivira. Odvlaživač je opremljen i praktičnom funkcijom samosušenja za skladištenje.

 

Koristite praktičnu funkciju tajmera za uključivanje ili isključivanje uređaja nakon definiranog broja sati. Vrijeme se može programirati u koracima od 1 sata (1 do 24 sata). Korištenje mjerača vremena sprječava nepotrebne periode rada i omogućava vam da odvlaživanje prilagodite svom individualnom ritmu života.
TTK 33 E može se koristiti i kao sušilica rublja u prostoriji za sušenje mokrog rublja u dnevnim ili pomoćnim prostorijama. Na taj način ubrzavate proces sušenja odjeće i sprječavate kondenzaciju vlage koja se nalazi na odjeći u prostoriji i postaje žarište plijesni. U stalnom režimu rada, TTK 33 E odvlažuje vlagu u prostoriji u kontinuiranom radu. Ovo je posebno prikladno za podrumske ili skladišne prostore koji su podložni stvaranju plijesni zbog prevelike vlage. Da biste izbjegli da morate stalno ispuštati spremnik za vodu, možete spojiti crijevo za ispuštanje kondenzata.
Brand Trotec
Garancija 2 god
Masa 10 kg