text.skipToContent text.skipToNavigation

ATLAS FILTERI Rainmaster watersoft mehanički filter vodovodne vode za cijelu kuću 1" (mrežica, končani, polifosfati)ID EK000461321

ATLAS FILTERI Rainmaster watersoft mehanički filter vodovodne vode za cijelu kuću 1" (mrežica, končani, polifosfati)ID: EK000461321

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate Bez kamata i naknada.

Cijena
250,00 KM

ATLAS FILTERI Rainmaster watersoft mehanički filter vodovodne vode za cijelu kuću 1" Mehanički filter za vodovodnu vodu Za 3 - 5 osoba, namjenjen za cijelu kuću Ugradnja na glavnu dovodnu cijev vode  Saznaj više

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 7 dana

ATLAS FILTERI Rainmaster watersoft mehanički filter vodovodne vode za cijelu kuću 1" (mrežica, končani, polifosfati)

 

1. Namjena i opis filtera

Mehanički filter Rainmaster water soft namjenjen je za filtriranje vode sa gradskog vodovoda, bušotine ili čatrnje. Odstranjuje pijesak, mulj, spriječava nakupljanje kamenca na instalacijama, grijačima mašina i bojlera. Sistem se sastoji od 3 stupnja filtracije. Ukoliko vaša voda nije bakteriološki ispravna, onda vam uz ovaj uređaj preporučujemo ugradnju UV lampe za dezinfekciju vode.

 

2. Kapacitet uređaja

Ovo je uređaj koji je namjenjen kućanstvima:

- sa jednim kupatilom i jednom kuhinjom

- do 5 članova domaćinstva

Napomena: ovo je procjena na temelju našega iskustva. Ovisi o navikama ljudi i njihovoj potrebi za određenim količinama vode.

 

3. Uređaj sadrži

1 x Mehanički filter Hydra

1 x Konačni filter uložak (kućište+uložak)

1 x Uložak za omekšavanje vode (kućište+uložak)

1 x Nosač za zid i ključ za otvaranje kućišta

 

4. Montaža

Ovaj filter je vrlo jednostavno montirati. Pogledajte video.

 

5. Održavanje uređaja

- Mehanički filter Hydra  (samoperivi). Ne mijenja se. Isprati ga po potrebi čistom vodom. 

- Končani filter uložak: izmjena 2 x godišnje (samostalna izmjena)

- Uložak za omekšavanje vode : zavisno od tvrdoće ulazne vode. Kada kristalići prijeđu u tečno stanje, uložak je potrebno zamijeniti (samostalna izmjena)

Narudžbe telefonom 036/320-556 ili na našem Web shopu.

 

Tehničke specifikacije

Rainmaster water soft - Mehanički filter s opcijom omekšavanja vode je sistem koji se sastoji od 3 stupnja filtracije:

U prvom stupnju filtracije voda prolazi kroz samoperivi mehanički filter pri čemu se otklanjaju mehaničke nečistoće veličine iznad 90 microna (pijesak, mulj, glina). Dizajn filtera u ovom stupnju omogućuje najefikasnije uklanjanje taloga iz filtera. 

Proces čišćenja putem samoispiranja se izvodi vrlo jednostavno otvaranjem ispusnog ventila na dnu filtera, što rezultira opadanjem pritisaka koji nadalje gura posebno dizajniran uložak prema dole na dno kućišta, a kontraispiranjem se otklanjaju mehaničke nečistoće nakupljene na vanjskoj strani filtera. Talog se dalje ispušta iz donjeg ventila, koji dolazi s posebno dizajniranim lijevkom koji sprječava onečišćenje povratnim tokom.

U drugom stupnju voda prolazi kroz končani filter uložak pri čemu se eliminišeju mehaničke nečistoće veličine iznad 5 microna. Dizajniran je na način da osigura potpun prolaz vode kroz cijeli uložak.

U trećem stupnju voda prolazi kroz uložak za omekšavanje vode koji spriječava kristalizaciju kalcija i magnezija (ionova koji čine vodu tvrdom i na taj način spriječava nakupljanje kamenca u vašim instalacijama, grijačima mašine i mašina.

Uređaj se ugrađuje na glavnu dovodnu cijev vode u objekat. U kompletu dođu svi filter ulošci koji su izrađeni u skladu s najstrožim procesima za primjenu kod vode za piće, kao i svi potrebni priključci za montažu.


Max radni pritisak: 8 bara

Minimalni radni pritisak: 1,8 bara

Max radna temperatura: 45°C

Min radna temperatura: 4°C

Glava: pojačani polipropilen

Posude: PET

O-prsten: EPDM

Opruga: nehrđajući čelik

Ventil: pojačani polipropilen

Priključci IN/OUT: 1"Netoksični materijali, pogodni za pitku vodu

 

 
Tip proizvoda Filteri za vodu
Brand Atlas filtri
Ovaj proizvod do sada niko nije ocijenio, budite prvi!